dinsdag 3 januari 2012

Echte aanraders!

Het allerondeugendste biggetje.

"Een, twee, drie... sta stil ... vier, vijf, zes ... sta niet te wriemelen ... zeven, acht.
Maar waar is ondeugend biggetje? Acht kleine biggetjes schudden hun kop. Mama varken zuchtte. 'Nou dan zal ik naar hem op zoek gaan, voor de zoveelste keer!' "



Het boek gaat over mama varken dat haar biggetjes in bed wil leggen.
Al is er één ondeugend biggetje dat voor het slapen gaan, stiekem weg loopt en allerlei dingen uitsteekt. Mama varken vraagt aan de andere dieren op de boerderij of ze haar ondeugend varkentje gezien hebben. Als je wilt weten hoe mama varken uiteindelijk het ondeugend varkentje terug vindt, lees je het boek best zelf eens!







Kleine muis ontdekt de wereld.

In dit verhaal gaat kleine muis de wereld ontdekken.
Hij ziet allerlei dingen die voor hem heel nieuw zijn. Hij vraagt zich af voor wie die mooie wereld is. "Is het een wereld voor ons? Ja, glimlachte zijn moeder. Het is een wereld om met iedereen te delen."

Wil je weten wat kleine muis allemaal te zien krijgt, dan moet je dit boek zeker eens lenen. Dit is een mooi boek om kleuters op een leuke manier dieren te leren kennen.






Ik vind je lief, opa.
Kleine beer gaat samen met opa beer gaan wandelen.Tijdens hun wandeling gaan ze vis gaan vangen en een hol uitgraven. Opa leert kleine beer een paar slimmere manieren zien om te werk te gaan. Kleine beer leert veel van opa bij en kijkt op naar hem. Hij wil later net zoals opa een handige, dappere en slimme beer worden.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten